Je muren voorbereiden op schilderen.

Het is de moeite waard om wat extra tijd en zorg te besteden aan het voorbereiden van je muren voordat je gaat schilderen, omdat je een veel betere afwerking krijgt.

muurverf - Verf&Rol

Volg onze onderstaande stappen om erachter te komen.

  1. Als je kunt, haal dan zoveel mogelijk meubels uit de kamer, of plaats ze in het midden van de kamer en dek af met beschermende lakens.
  2. Je zou over behang heen kunnen schilderen, maar je krijgt misschien niet de beste afwerking, dus het is het beste om het behang te verwijderen voordat je begint.

 

  • hoe maak je een nieuw gepleisterde muur klaar?

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste oppervlak om op te schilderen. Het enige wat u hoeft te doen, is een primer en grondverf aan te brengen met een roller om het beste oppervlak te creëren. Als je het oppervlak niet voorbehandelt met sealer, zal de pleister alle verf opzuigen als een spons, dus je zult veel verspillen en uiteindelijk meer lagen aanbrengen dan je nodig hebt. Laat alle kale of nieuwe pleister volledig drogen voordat u gaat decoreren. Je weet dat het droog is als donkere plekken wegkrimpen.

 

  • hoe maak je een oud oppervlak klaar?

Muren die al zijn geverfd, zijn vrij eenvoudig voor te bereiden op nieuwe verf, maar het is de moeite waard om eerst een paar dingen te doen om die professionele afwerking te krijgen.
1. Vul eventuele gaten of scheuren
    Gereedschap voor de klus:

  1. Suiker zeep
  2.  Flexibele vuller
  3. Flexibel vulmes
  4. Fijn schuurpapier
    Stap 1: Reinig de openingen met suikerzeep voordat u gaat vullen, aangezien stof kan voorkomen dat het vulmiddel aan de muur blijft kleven.

Stap 2: Neem je flexibele vulmes en duw de vuller in de opening tot het glad is met de muur.

Stap 3: Laat het vulmiddel drogen en strijk het vervolgens glad met fijn schuurpapier

Schuur de muren
Gereedschap voor de klus:

  1. Fijn schuurpapier
    Neem een ​​vers stuk fijn schuurpapier en schuur alle muren en eventueel afbladderende verf lichtjes op. Dit geeft de muur een textuur die ervoor zorgt dat de verf zich aan het oppervlak hecht.
  1. Maak de muren schoon
    Gereedschap voor de klus:
  1. Suiker zeep
  2. Spons
  3. Handschoenen
    Verwijder vet, krijt of vuile vingerafdrukken met een suikerzeepoplossing. Dit komt als kant-en-klaar mengsel of als een oplossing om te mengen met water. Draag handschoenen en breng de suikerzeep aan op de muren. Nadat alle wanden zijn schoongemaakt, moet u het oppervlak nog een laatste keer reinigen met warm water om zeepresten te verwijderen. Laat de muren goed drogen.

 

  •  Eerder behangen oppervlak voorbereiden.

 

Gereedschap voor de klus.

  1.  Stripmes of orbitale scorer
  2. Spons
  3. Emmer
  4. Oplossing voor het verwijderen van behang
  5. Stoomstripper
  6. Schuurpapier
  7. Suiker zeep
  • Stap 1
    Scoor het behang met een stripmes of orbitale rilmachine in diagonale kruisen, zorg ervoor dat u niet op het achterliggende pleisterwerk drukt.
  • Stap 2
    Doordrenk het behang met een spons en warm water om het gemakkelijker te kunnen verwijderen. Maak een paar meter per keer nat en laat het vijf minuten zacht worden. Wees voorzichtig bij het werken in de buurt van elektrische schakelaars en stopcontacten.
  • Stap 3
    Schuif een breed stripmes in een van de sneden en verwijder het papier. Herhaal dit proces totdat al het papier is verwijderd.
  • Stap 4

Als je het moeilijk vindt om het behang te verwijderen, probeer dan een oplossing voor het verwijderen van behang die de behangplaksel afbreekt. Week het papier met de oplossing, laat het even staan ​​en verwijder het met het mes.

 

Je kunt ook een stoomstripper proberen, de tank vullen met water en wanneer deze is aangesloten en ingeschakeld, duwt hij stoom door de pijp. Begin onderaan je muur en plaats de stomer over het behang totdat het vochtig lijkt. Je zou een stripmes achter het papier moeten kunnen plaatsen en het van de muur kunnen halen. Bescherm jezelf tegen de stoom met handschoenen en een T-shirt met lange mouwen. Laat de stomer niet te lang op één plek staan ​​om blaren op het gips te voorkomen en wees voorzichtig in de buurt van elektrische schakelaars en stopcontacten.

 

  • Stap 5
    Zodra het grootste deel van het papier is verwijderd, kunnen er kleine stukjes papier aan de muur blijven zitten. Als het niet kan worden verwijderd met uw stripmes, probeer dan een vel schuurpapier te gebruiken om het te verwijderen.
  • Stap 6
    Gebruik een nieuw stuk schuurpapier en schuur de muren lichtjes.
  • Stap 7
    Verwijder vet, krijt of vuile vingerafdrukken met een suikerzeepoplossing. Dit komt als kant-en-klaar mengsel of als een oplossing om te mengen met water. Draag handschoenen en breng de suikerzeep aan op de muren. Nadat alle wanden zijn schoongemaakt, moet u het oppervlak nog een laatste keer reinigen met warm water om zeepresten te verwijderen. Laat de muren goed drogen.